Mapování distribuce a vlastností akumulací říčního dřeva v NP Podyjí - Kinc, Ondřej (2010)
Bakalářská práce s názvem „Mapování distribuce a vlastností akumulací říčního dřeva v NP Podyjí“ se zabývá problematikou z oblasti biogeomorfologie. Práce se skládá ze shrnutí informací o akumulacích říčního dřeva s podrobnějším přihlédnutím na jejich klasifikaci, dále charakterizuje Národní park Podyjí a povodně v letech 2002 a 2006. Hlavní část práce tvoří zpracování terénního výzkumu, který probíhal v létě 2009. Výsledkem práce je nalezení typických rysů akumulací říčního dřeva v Národním parku Podyjí.