Ekologické zemědělství jako faktor rozvoje v modelovém regionu SO ORP Veselí nad Moravou - Britan, Martin (2010)
Předmětem této bakalářská práce je ekologické zemědělství v modelovém území SO ORP Veselí nad Moravou. Úvodní část se zabývá fyzicko-geografickými a socioekonomickými charakteristikami území, dále je zde popsána historie, vývoj, základní principy a metody ekologického zemědělství ve světě, s důrazem na Západní Evropu a hlavně Českou republiku. V další části je zkoumán stav a nejnovější trendy ekologického zemědělství v České republice. Za použití výsledků dotazníkového šetření je vyhodnocena současná pozice zemědělství, s důrazem na ekologické zemědělství v modelovém území SO ORP Veselí nad Moravou. V závěru je naznačen možný vývoj ekologického zemědělství v rámci společné zemědělské politky Evropské unie.