Mapy pro gymnaziální výuku zeměpisu na interaktivní tabulích - Urbanová, Markéta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou nekomerčních map pro výuku zeměpisu na interaktivních tabulích na gymnáziích. Postup vytvoření map je uveden ve všech stádiích - práce zahrnuje popis volně dostupných použitých dat a softwarů, pohled na současnou situaci ve výuce - Rámcový vzdělávací program pro gymnázia a použití interaktivní tabule, názory a požadavky pedagogů (formou dotazníku a konzultace), především však metodiku, jak požadované mapy vytvořit, i slepé cesty a úskalí, které to obnáší. Dále jsou zde uvedena doporučení pro další tvorbu map. Jednou z příloh je DVD-R, které obsahuje původní databázi, shapefile a výsledné projekty (mapy Severní Ameriky) pro další použití.