Kartografické nástroje a metody vizualizace senzorových dat v zemědělství - Tynklová, Karla (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vizualizací půdních vlastností, půdních a plodinových charakteristik získaných na základě monitoringu založeného na bezdrátových senzorických sítí. Sleduje možné funkce u softwarů v českém i zahraničním prostředí. Tyto dvě prostředí srovnává, shrnuje prostředky vizualizace a předkládá vlastní návrh kartografického vyjadřování. Práce klade důraz na dodržování kartografických zásad při tvorbě map a hodnotí tvorbu již vzniklých prezentací. Dále nabízí seznam komerčních i bezplatných tématických vrstev, které lze v zemědělství účelně využít.