Kartografický projekt demografických map vybraného území - Sendlerová, Iva, 1988- (2010)
Bakalářská práce se zabývá současnou kartografickou tvorbou se zaměřením na demografii. Soustředí se na dostupné datové zdroje, především v elektronickém prostředí. Dále práce hodnotí doposud vydaná mapová díla a jejich způsoby kartografického znázornění. Podle odborné literatury a tematických atlasů navrhuje metody vizualizace demografických dat, které jsou následně aplikovány v podobě vytvoření série demografických map Jihomoravské kraje.