Koncepce tematické mapy vybraného prvku z oblasti životního prostředí mapy pro ekohydrologické hodnocení povrchových vod - Báčová, Radka, 1987- (2010)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tematickými mapami pro ekohydrologické hodnocení povrchových vod. Obsahuje obecný úvod do problematiky ekohydrologie v návaznosti na Směrnici 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23. října 2000 ustavující rámec pro činnost Společenství v oblasti vodní politiky, přehled dosud publikovaných map a jejich analýzu. Praktickým výstupem je návrh koncepce a vytvoření vlastní mapy pro oblast povodí Dyje.