Poloha brněnského nádraží - geografická analýza existujících variant - Kučera, Jan, 1985- (2010)
Předmětem této bakalářské práce je posouzení vhodnosti současné polohy brněnského vlakového nádraží v komparaci s vybranými variantami jeho plánovaného nového umístění. K dosažení výsledků byla sestavena a použita komplexní multikriteriální analýza, která zkoumala jednotlivé polohy nádraží z několika hledisek. Mezi stěžejní část práce patří výzkum dopravních vazeb ve třech prostorových úrovních. Získané výsledky analýzy pak umožňují širší náhled na to, zdali je plánovaná relokace brněnského vlakového nádraží dobrým či špatným krokem