Regionálně geografická analýza trhu práce na Břeclavsku - Cupalová, Eva; Toušek, Václav, 1949-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2010)
Cílem této práce je zanalyzovat vývoj trhu práce v okrese Břeclav po roce 1989 včetně příčin, pomocí jednotlivých ukazatelů- zaměstnanost, míra nezaměstnanosti a počet volných pracovních míst. Na základě dostupných dat a informací se pokouší o objektivní zhodnocení situace na trhu práce do konce roku 2009 do úrovně správních obvodů obcí s rozšířenou působností a zanalyzovat dopady ekonomické krize na trh práce. Pomocí zhodnocení situace na trhu práce v roce 2009, se snaží naznačit další vývoj situace na trhu práce
Aim of this thesis is to analyse the development of the labour-market in the district Břeclav after the year 1989, including the causes, with the help of particular indicators such as the employment, unemployment rate and the number of available jobs.Based on available data and information, it tries to objectively analyse the situation on the labour-market till the year 2009 on the scale of the administrative districts of municipality with extended authority and analyse the consequences of the economic crisis in the labour-market. Using the evaluation of the situation in the labour-market in the year 2009, it tries to indicate the future development of the labour-market
Vedoucí práce: Václav Toušek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: nezaměstnanost; pracovní pozice; trh práce; zaměstnanost; employment; job positions; labor market; unemployment; Břeclav (Česko : okres : 1960-); Břeclav District (Czechia : 1960-); bakalářské práce; bachelor's theses