Regionálně geografická analýza trhu práce na Břeclavsku - Cupalová, Eva (2010)
Cílem této práce je zanalyzovat vývoj trhu práce v okrese Břeclav po roce 1989 včetně příčin, pomocí jednotlivých ukazatelů- zaměstnanost, míra nezaměstnanosti a počet volných pracovních míst. Na základě dostupných dat a informací se pokouší o objektivní zhodnocení situace na trhu práce do konce roku 2009 do úrovně správních obvodů obcí s rozšířenou působností a zanalyzovat dopady ekonomické krize na trh práce. Pomocí zhodnocení situace na trhu práce v roce 2009, se snaží naznačit další vývoj situace na trhu práce