Regionálne geografická analýza trhu práce v Prešovskom kraji - Bodnárová, Alena (2010)
Bakalárka práce sa zaoberá vývojom trhu práce v Prešovskom kraji od roku 1989. Dôraz je kladený na zamestnanosť a nezamestnanosť, sú ale spomenuté i ďalšie ukazovatele. Keďže Slovensko existuje od roku 1993 ako samostatná republika, bolo potrebné poukázať na odlišnosti v terminológii, výpočtoch, literatúre a zdrojoch dát v porovnaní s Českou republikou. Zvýšená pozornosť je venovaná roku 2009, v ktorom sa začínajú prejavovať dôsledky finančnej krízy. V práci bol taktiež venovaný priestor znevýhodneným skupinám uchádzačov a cudzincom na trhu práce