Vhodnost území ČR pro výstavbu větrných elektráren s ohledem na ochranu netopýrů - Rezková, Veronika (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice výstavby větrných elektráren ve světě a především v České republice. Celá práce je rozdělena do tří částí. V první části je obecně popsána větrná energetika. Ve druhé části se jedná o nastínění problematiky výstavby větrných elektráren ve vztahu k netopýřím populacím. Třetí část je tvořena metodikou, v níž jsou zpracovány dostupné údaje o nalezených zimních a letních úkrytech v ČR. Tyto údaje byly dále využity při tvorbě map. Účelem těchto map je zobrazení rizikových míst, charakteristických hojným výskytem netopýrů, na kterých by mohlo dojít k omezení při plánování výstavby větrných elektráren.