Povědomí veřejnosti o depresích po porodu - Mrákotová, Jana (2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou depresí po porodu. Je rozdělena do dvou částí. Teoretická část popisuje problematiku poporodních depresí z hlediska medicínského a sociologického. Je zde popsána teorie vzniku poporodních depresí, jejich klasifikace, příznaky a léčba. Praktická část analyzuje výsledky dotazníkového šetření, ve kterém byla zjišťována úroveň informovanosti v oblasti problematiky poporodních depresí u laické veřejnosti do 40 let věku, rozdělené do dvou věkových kategorií. Výsledky výzkumu jsou shrnuty v diskuzi a závěru práce.