Porod mrtvého plodu - Hájíčková, Nikol (2010)
Tato teoretická práce se zabývá problematikou porodu mrtvého plodu. Práce obsahuje část obecnou a speciální. Obecná část je především zaměřena na péči porodních asistentek a ostatních zdravotnických pracovníků o ženu s mrtvým plodem a jejího partnera. Zdůrazněna je psychika ženy a muže. Avšak tato část zahrnuje i vymezení základních definic, právní aspekty v porodnictví a etické chování zdravotnického personálu. Speciální část tvoří kasuistika ženy s porodem mrtvého plodu, doplněná rozhovorem.