Bimolekulární procesy v matrici sněhu - Kocourková, Renata (2010)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře se současnými poznatky o fotochemických reakcích v přírodních matricích. První část je zpracovaná formou literární rešerše a dotýká se obecné problematiky fotochemie v přírodních podmínkách. Druhou částí je vlastní výzkum. Zaměřuje se na Norrishovu reakci typu I. a následnou bimolekulární reakci s chloridem měďnatým ve sněhu a porovnání výsledků s experimentem již dříve provedeným v ledu.