Polarizace světla a jeho využití v praktickém životě - Stemonová, Hana; Sokolová Šidlová, Jana, 1979-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá problematikou polarizace světla a jejího využití v praktickém životě. V úvodní části popisuji vznik, vlastnosti a způsoby polarizace světla. V další části jsem se zaměřila na využití polarizovaného světla v praktickém živote. V odborné části jsem se zaměřila na polarizaci světla v praxi a měření kvality polarizačních filtrů.
The work is concerned in the problems od polarization of light and its practical using. At the firts part I described the formation, the attribute of polarized light and the methods of polarization. Then I foccused at the practical usage of polarized light and measurement of the polarization filters and their quality.
Vedoucí práce: Jana Šidlová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010
Keywords: polarimetry; polarizace (fyzika); polatest; trojrozměrné zobrazování; polarimeters; polarimetry; polarization (physics); polarization; three-dimensional imaging; diplomové práce