Polarizace světla a jeho využití v praktickém životě - Stemonová, Hana (2010)
Tato práce se zabývá problematikou polarizace světla a jejího využití v praktickém životě. V úvodní části popisuji vznik, vlastnosti a způsoby polarizace světla. V další části jsem se zaměřila na využití polarizovaného světla v praktickém živote. V odborné části jsem se zaměřila na polarizaci světla v praxi a měření kvality polarizačních filtrů.