Fyziologické a psychologické princípy zrakovej percepcie - Muszková, Veronika (2010)
Zrak je najcennejším zmyslovým orgánom zo všetkých piatich zmyslov. Proces videnia je zložitý dej a plnohodnotný obraz okolitého sveta vzniká v dôsledku vzájomného prepojenia anatomickej, fyziologickej a takisto psychologickej činnosti. V bežnom živote sa však neraz stáva, že naše vnemy sa celkom nezhodujú so skutočnosťou. Tento vnem nazývame zrakový klam.