Demonštračné overenie základných zákonov optiky - Mojžišová, Milena; Forýtková, Lenka, 1955-; Masarykova univerzita. Biofyzikální ústav (2010)
Vo svojej diplomovej práci sa zaoberám demonštračným overením základných zákonov optiky na základe pokusných úloh. Úlohy som vyberala tak, aby pokrývali čo možno najviac kapitol z oblasti optiky a aby ich, v prípade potreby, bolo možné použiť vo výuke predmetu fyzikálne optických meraní na vyšších odborných a vysokých školách v obore optika, optometria. Diplomová práca sa skladá z teoretickej časti, kde vysvetľujem základné pojmy z oblasti optiky. Z praktickej časti, ktorá pozostáva z popisu jednotlivých pokusov, nameraných a získaných hodnôt a diskusie k získaným výsledkom.
In my diploma deals with the demostrative validation of basic optical laws verifying the experimental tasks. Tasks I have collected to cover the possible chapters of the optics and to them, if necessary, can be used in teaching the subject of physical optical measurements at higher vocational schools and universities in the field of optics, optometry. The diploma consists of a theoretical part where I explain the basic concepts of optics. The practical part, which consists of descriptions of individual experiments, and measured values obtained and the discussion of the results obtained.
Vedoucí práce: Lenka Forýtková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010
Keywords: geometrická optika; optika; vlnová optika; geometrical optics; optics; wave optics; diplomové práce