Demonštračné overenie základných zákonov optiky - Mojžišová, Milena (2010)
Vo svojej diplomovej práci sa zaoberám demonštračným overením základných zákonov optiky na základe pokusných úloh. Úlohy som vyberala tak, aby pokrývali čo možno najviac kapitol z oblasti optiky a aby ich, v prípade potreby, bolo možné použiť vo výuke predmetu fyzikálne optických meraní na vyšších odborných a vysokých školách v obore optika, optometria. Diplomová práca sa skladá z teoretickej časti, kde vysvetľujem základné pojmy z oblasti optiky. Z praktickej časti, ktorá pozostáva z popisu jednotlivých pokusov, nameraných a získaných hodnôt a diskusie k získaným výsledkom.