Speciální brýle a optické pomůcky nedioptrického charakteru - Kovář, Dalibor (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou speciálních brýlí a optických pomůcek nedioptrického charakteru. Teoretická část práce obsahuje souhrnný přehled speciálních brýlí a optických pomůcek nedioptrického charakteru, včetně speciálních brýlí pro slabozraké. Praktická část práce zkoumá na dostupném souboru pacientů s různým zrakovým postižením používání předepsaných dostupných kompenzačních optických pomůcek.