Výchova ke zdraví ve školních podmínkách - Kiričenková, Larisa (2010)
Diplomová práce „Výchova ke zdraví ve školních podmínkách“ se zaměřuje na oblast podpory zdraví, zdravého životního stylu a na vědomosti a schopnosti poskytování první pomoci studenty Střední zdravotnické školy a studenty Gymnázia. Práce je rozdělena do dvou části. První část představuje teoretická východiska zkoumané problematiky. Zabývá se vymezením pojmu o něž se tato práce opírá, tj. zdraví a jeho determinanty. Žákem, jako subjekt vzdělávaní. Práce podrobněji popisuje Rámcový vzdělávací program pro základní školy, který jíž využívá většina základních škol. Také se zmiňuje o Rámcovém vzdělávacím programu pro střední školy. Druhá výzkumná část zkoumá, jaká je úroveň dodržování zdravého životního stylu studenty Střední zdravotnické školy a studenty Gymnázia. Zároveň zjišťuje informovanost studentu o pravidlech poskytování první pomoci.