Intubácia vrodenej nepriechodnosti slzných ciest u detí - Bašnáková, Katarína (2010)
Vrodená nepriechodnosť slzných ciest je najčastejšou príčinou ochorení slzných ciest u detí. Je to anomália, ktorá postihuje asi 6 - 8% novorodencov a je najčastejšou vrodenou poruchou slzných ciest. Najčastejšie sa vyskytuje samostatne a má rôzne príznaky. Cieľom tejto práce bolo zhrnúť poznatky o vrodenej nepriechodnosti slzných ciest u detí a o možnostiach riešenia tohto problému, konkrétne intubáciou a tiež dakryocystorinostómiou.