Tvorba map druhů povrchů s využitím neuronových sítí - Kýnová, Andrea (2010)
Práce se zabývá klasifikací obrazových dat pomocí umělých neuronových sítí (ANN) za účelem tvorby map druhů povrchu. Využitá data byla pořízena radiometrem ASTER. V programu GEOMATICA byla klasifikována území s rozdílným charakterem landuse (zastavěné a nezastavěné) pomocí vícevrstvé sítě s učícím algoritmem zpětného šíření chyby. Výsledky klasifikace byly porovnány s klasifikací klasifikátorem maximální pravděpodobnosti.