Hydrogeologické posouzení výstavby obchodně-společenského centra Arkády v Liberci - Nevídal, Tomáš (2010)
Zájmová oblast se nachází v centru Liberce, městské části Perštýn. V současné době se zde jedná o neudržované území, na němž by mělo v budoucnu stát obchodní centrum Arkády. Podloží lokality je tvořeno různě zvětralým granitem a geomorfologicky se jedná o strmý svah odvoďňovaný Lužickou Nisou a Harcovským potokem. Vzhledem k tomu, že je projektováno několik podzemních podlaží, ovlivní výstavba režim podzemních vod, a to jak ve fázi výstavby centra, tak i v době jeho provozu. Na základě vyhodnocení výsledků hydro-dynamických zkoušek a následném počítačovém modelování byl sestaven numerický model proudění podzemních vod a posouzení vhodnosti výstavby centra.