Regionálního interpretační řez Vranovská Ves - Želešice - Holešov - Sedláková, Iva (2010)
Cílem diplomové práce je zkonstruování geologicko-geofyzikálního řezu na základě gravimetrického modelování ve svrchní části zemské kůry podél profilu Vranovská Ves - Želešice - Holešov. Tento profil byl veden tak, aby protnul oba hlavní regionální geologické celky na území ČR, tj. Český masiv a Západní Karpaty. Ve své centrální části nad metabazitovou zónou brněnského masivu u Želešic prochází profil oblastí vůbec nevyšších hodnot tíhových (Bouguerových) anomálií na území celé ČR. Modelování se opírá o geofyzikální údaje a tektonické koncepce, podpořené údaji z vrtů a seizmického průzkumu.