Distribuované generování sdílených RSA klíčů - Šeděnka, Jaroslav (2010)
Tato práce se zabývá protokolem pro distribuované generování klíče pro kryptosystém RSA. K použití takto získaného klíče je potřeba spolupráce všech účastníků. Za předpokladu, že se všichni účastníci protokolem řídí, nemá libovolná menšina účastníků možnost zjistit soukromý klíč. Původní řešení tohoto problému by bylo vygenerování a rozdělení RSA klíče důvěryhodnou třetí stranou, která při použití tohoto protokolu není potřeba.