Diagnostika dohasínání pulsního plazmatu - Novotný, Petr, 1986- (2010)
Provádíme sérii experimentů v pulsním mikrovlnném výboji, kdy zkoumáme dohasínající plazma za průtoku dusíku s příměsí kyslíku okolo 1 %. Diagnostiku plazmatu provádíme optickou emisní spektroskopií a snažíme se najít závislost intenzity spektra a koncentrace atomárních částic na parametrech pulsů. Také zkoumáme vliv průtoku kyslíku a rozdíl mezi pulsním a kontinuálním režimem výboje.