Doplňkové materiály k učebnici matematiky pro gymnázia - Balounová, Lenka (2010)
Text se zabývá tématem středoškolské kombinatoriky, které je rozšířené o princip inkluze a exkluze a Dirichletův princip. Práce obsahuje příklady řešené více způsoby a mnoho příkladů k procvičení a zopakování učiva.Cílem diplomové práce bylo pomoci učitelům s přípravou na výuku kombinatoriky a zároveň jim poskytnout dostatečný počet úloh na procvičení.