Metody pro určení šířky vyhlazovacího okna - Láska, Michal (2010)
Cílem této diplomové práce je porovnat několik známých metod pro odhad optimální šířky vyhlazovacího okna v jednorozměrných jádrových odhadech hustoty z hlediska přesnosti výpočtu, a také provedení simulační studie pro tato porovnání. První kapitola obecně pojednává o jednorozměrných jádrových odhadech hustoty. Obsahem druhé kapitoly je seznámení se s některými známými metodami pro odhad optimální šířky vyhlazovacího okna. Třetí kapitola se zabývá počítačovou implementací jednotlivých metod. Čtvrtá kapitolá obsahuje simulační studii.