Sledování vlivu rekonstrukčního algoritmu SPECT snímků na výsledky subtrakční analýzy - Klemeš, Jan (2010)
V epileptologii se mimo klasického SPECT zobrazení využívá i subtrakce SPECT snímků získaných při aplikaci radiofarmaka v době záchvatu (tzv. iktální SPECT) a snímků získaných v době mezi záchvaty (tzv. interiktální SPECT). Takto provedená subtrakce se zobrazuje přes podrobné MRI snímky a umožňuje přesněji lokalizovat možné ložisko epileptické aktivity. Cílem práce je zjistit, zda různé rekonstrukční algoritmy SPECT snímků mohou ovlivnit výsledky subtrakční analýzy. Toto ohodnocení by mělo být provedeno jak pro případ stejného rekonstrukčního algoritmu pro iktální i interiktální -snímky, tak pro případ rozdílného algoritmu v těchto dvou snímcích.