Afinita a kolineace - Levák, Ondřej (2010)
Tato práce se zabývá zejména osovou afinitou a středovou kolineací v rovině. Obsahuje teoretickou část, která zajišťuje nejen vybudování dostatečného teoretického základu k vyřešení předložených úloh, ale rovněž širší rozhled v dané problematice a napomůže čtenáři v řešení úloh obsažených v následující části. Praktická část obsahuje příklady k danému tématu, které jsou vyřešeny analytickou i konstrukční metodou.