Planimetrie s využitím komplexních souřadnic - Machain, Roman (2010)
Práce se věnuje komplexním číslům a analytické geometrii v Gaussově rovině. Je rozdělena do tří částí. V první kapitole jsou zavedena komplexní čísla a jejich vlastnosti, které se v dalším textu využívají. V druhé kapitole jsou popsány některé množiny bodů Gaussovy roviny v komplexních souřadnicích, zejména přímky a kružnice. Ve třetí kapitole jsou popsána geometrická zobrazení v Gaussově rovině.