Numerické metody nepodmíněné minimalizace - Valkoun, Pavel (2010)
Text je zaměřený na popis numerických metod hledání nepodmíněných extrémů funkcí více proměnných. Za tímto účelem je popsána teorie týkající se optimalizace a jsou ukázány některé metody jednorozměrné minimalizace. V druhé části práce jsou probírány samotné metody vícerozměrné minimalizace a jejich modifikace.