Jádrové odhady regresních funkcí ve více dimenzích - Fikar, Jan (2010)
Diplomová práce pojednává o vícerozměrných jádrových odhadech regresní funkce. Shrnuje vlastnosti jádrových odhadů funkce jedné proměnné a výsledky zobecňuje pro případ funkcí více proměnných. Je zde ukázán výpočet MSE pro speciální obdélníkový plán. Práce se podrobněji zabývá součinovými jádry a odhady ve dvou dimenzích. Výsledky jsou ukázány na příkladech s nasimulovanými i reálnými daty.