Studium sérových albuminů pomocí elektrochemických metod - Kudláčková, Kristýna, 1981-; Ostatná, Veronika; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2010)
Nejranější počátky elektrochemie proteinů se kryjí s počátky polarografie ve 30. letech, poté následovala Brdičkova katalytická reakce, která našla jistý čas praktické využití v medicíně a biochemii. K dalšímu přelomu došlo roku 1998, kdy byl objeven pík H. Chronopotenciometrický pík H byl využíván pro studium denaturace, agregace a změny redoxního stavu proteinu. V této práci jsme se pokoušeli zjistit, zda může voltametrie v některých úlohách zastoupit chronopotenciometrii.
The very beginning of protein electrochemistry is connected with the beginning of polarography in the 30s years of the 20th century. After this discovery Brdička`s catalytic reaction followed and found also a practical using in medicine and biochemistry. The year 1998 meant another turning point- peak H was appeared. Chronopotentiometric peak H is used for the study of denaturation, aggregation and changes of redox state . In this thesis we tried to discover whether cyclic voltammetry can replace chronopotentiometric peak H in some cases.
Vedoucí práce: Veronika Ostatná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: proteomika; proteomics; diplomové práce