Možnosti PDF dokumentů při výuce a prezentaci matematiky - Jalová, Nela, 1986- (2010)
Práce obsahuje popis možností tvorby interaktivního PDF dokumentu pomocí systému Latex. Shrnuje současné možnosti PDF formátu a popisuje tvorbu dokumentů vhodných pro prezentaci a výuku matematiky. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se věnuje tvorbě interaktivních testů. Druhá kapitola popisuje tvorbu dvojrozměrné grafiky pomocí systému Acroflex. Ve třetí kapitole jsou rozebrány možnosti tvorby interaktivní trojrozměrné grafiky. Čtvrtá kapitola se věnuje tvorbě prezentací. V páté kapitole jsou vytvořené dokumenty ilustrující popsané možnosti na tématu Integrální počet funkcí více proměnných. V práci jsou uvedeny jak komerční možnosti tvorby interaktivních výukových materiálů, tak i volně dostupné cesty. Výstupem práce je kromě textu také CD s vytvořenými soubory v elektronické podobě.