Zákony reciprocity - Beneš, Petr (2010)
Kvadratický, kubický a bikvadratický zákon reciprocity patří k vrcholům teorie čísel druhé poloviny osmnáctého a první poloviny devatenáctého století. Tato důležitá matematická tvrzení jsou v práci vysvětlena a podložena nezbytnou teorií, budovanou od samotných základů. Podrobně je rozebrán zejména vztah zákonů reciprocity k řešitelnosti speciálních typů celočíselných kongruencí. K srozumitelnosti textu přispívá řada poznámek a zejména příkladů, přitom u žádného z nich nechybí podrobně rozepsané řešení. Kvadratický a kubický zákon reciprocity jsou v textu též dokázány.