Nevlastní integrály z funkcí více proměnných - Vogelová, Šárka (2010)
Práce se zabývá výkladem nevlastních integrálů z funkcí více proměnných. Nejdříve je uvedena konstrukce vlastních integrálů, dále jsou popsány integrály přes neohraničený interval. Jsou uvedeny základní definice a pojmy, postup převedení nevlastního integrálu na číselnou posloupnost a řady, dále Cauchyho kritérium pro nevlastní integrály a je vysvětlen pojem podmíněné konvergence. Další kapitola se zabývá integrály z neohraničených funkcí. Také je vysvětlen pojem hlavní hodnoty nevlastních integrálů a jeho použití při výpočtu. Poslední kapitola se zabývá nevlastními násobnými integrály. Nejprve jsou zmíněny integrály z neohraničených funkcí přes konečnou oblast a dále integrály z nezáporných funkcí. Je zmíněn pojem absolutní konvergence a jsou uvedeny kritéria konvergence. Teorie je doplněna ilustračními řešenými příklady.