Plazmochemická depozice nanostrukturovaných diamantupodobných tenkých vrstev - Novotný, Tomáš; Buršíková, Vilma, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav fyzikální elektroniky (2010)
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřil na studium fyzikálních vlastností diamantupodobných vrstev připravených plazmochemickou depozicí z plynné fáze. Zkoumal jsem jejich mechanické a optické vlastnosti. Zároveň seznamuji člověka, který projevil zájem o tuto oblast vědy, s promblematikou depozic a metod určování vlastností tenkých vrstev.
In the present work I study physical properties of diamond-like carbon layers prepared by plasma enchanced chemical vapour deposition. I study their mechanical and optical properties. And also I introduce someone, who is interested in this part of science, to mechanism of deposition and methods of analyses of thin layers.
Vedoucí práce: Vilma Buršíková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010
Keywords: depozice tenkých vrstev; tenké vrstvy; thin film deposition; thin film depozition; thin films; bakalářské práce