Teória preferencií - zvyky, návyky a tradície - Gajdoš, Peter (2010)
Diplomová práca pojednáva o teórii preferencií podľa prístupu Gary S. Beckera. Popisujeme hlavé myšlienky a závery tejto teórie a analyzuje vplyv zvykov, návykov a tradícií na rozhodovanie spotrebiteľa. Práca zavádza a odhaduje jednoduchý model racionálneho a myopického správania sa na dátach Českej republiky, Nemecka a Veľkej Británie. Odhady sú získané dvojstupňovou metódou najmenších štvorcov.