Dynamický stochastický model všeobecné rovnováhy české ekonomiky (makroekonomický koncept nové otevřené ekonomiky "NOEM") - Motl, Tomáš, 1985- (2010)
Tato práce analyzuje chování české ekonomiky v době dramatických ekonomických událostí, které započaly v roce 2008. Analýza je provedena za využití dynamického stochastického modelu všeobecné rovnováhy (DSGE). Model je identifikován na reálných historických datech. Analýza chování modelu je provedena použitím metod rekurzivní estimace parametrů, impulzních odezev a šokové dekompozice. Model je posléze využit k vytvoření podmíněných předpovědí dalšího vývoje české ekonomiky.