Vizualizácia dát v systéme STATISTICA - Abaffy, Stanislav (2010)
Práca sa zaoberá grafickou reprezentáciou dát v systéme STATISTICA. Popísané sú jednotlivé spôsoby vizualizácie jednorozmerných i viacrozmerných dát, ktoré tento systém poskytuje. Na príkladoch vhodne zvolených dátových súborov je ilustrovaná tvorba grafov vrátane spôsobu ich vylepšenia. Podrobne je popísané využitie nástroja "Prieskumník".