Analýza bakteriální DNA přenášené transdukujícími bakteriofágy u S. aureus - Holub, Václav (2010)
Ve své diplomové práci jsem se zabýval analýzou bakteriální DNA ve fágových částicích a přenosem plazmidové DNA prostřednictvím transdukce. Ve svých experimentech jsem pracoval s kmeny Staphylococus aureus rezistentními k methicilinu. Přítomnost stafylokokové chromozomové kazety nesoucí determinantu rezistence k methicilinu nebyla ve fágových částicích prokázána. Přítomnost stafylokokových ostrovů patogenity poskytujících bakteriálním buňkám patogenní vlastnosti byla ve fágových částicích potvrzena. Prokázán byl také přenos tetracyklinového a penicilinázového plazmidu prostřednictvím transdukce.