Identifikace expresních vzorců AHP genů u Arabidopsis thaliana - Didi, Vojtěch (2010)
Pro poznání přesné biologické funkce proteinů AHP je velmi důležité znát jejich expresní profily. V této práci byl vytvořen nástroj pro idetifikaci expresních vzorců genu AHP. Konstrukty, které nesou cDNA genu AHP v translační fůzi s reportérovým genem pod kontrolou předpokládané promotorové sekvence. Funkčnost konstruktů byla ověřena a práce obsahuje i první výsledky analýzy exprese genů AHP.