Puklinová stavba spraší na vybraných lokalitách jižní Moravy - Maňák, Lukáš (2010)
Bakalářská práce představuje pohled na tektonické postižení spraší na území jižní Moravy. Cílem práce bylo zjistit, zda jsou spraše na jižní Moravě tektonicky postiženy tak, jak je tomu např. v Maďarsku. Práce zahrnuje území od města Brna až po město Znojmo. Na tomto území bylo změřeno několik desítek měření a následně vyhodnoceno ve formě grafů a následně byly porovnány výsledky. Z měření a vyhodnocení všech dat bylo zjištěno, že pukliny jsou původu objemových změn a svahových sil.