Hydrogeologické poměry v prostoru části železniční tratě v Brně - Židenicích - Doležal, Petr (2010)
V rámci projektovaného rozšíření nákladního průtahu železniční tratě v Brně - Židenicích probíhá hydrogeologický průzkum podložních hornin. Při průzkumu bylo vyhloubeno několik hydrogeologických vrtů, na kterých jsou realizovány hydrodynamické zkoušky. Cílem bakalářské práce je vyhodnotit hydrodynamické zkoušky a stanovit hydraulické parametry hornin budujících kolektor v podloží tratě. V práci budou posouzeny hydrogeologické poměry lokality, a to na základě rešeršních informací a zejména na základě nově realizovaného hydrogeologického průzkumu