Hydrogeochemie skapových vod Amatérské jeskyně (Moravský kras) - Dobešová, Barbora (2009)
V Moravském krasu jsou stále častěji zaznamenány případy koroze speleotém. Vliv skapových vod na na tento proces stále není zcela prozkoumán. Cílem práce bylo zhodnotit soubor hydrogeochemických dat z Amatérské jeskyně a posoudit vliv skapových vod na recentní krasové procesy jako je růst a rozpouštění speleotém.