Analýza chrupu u populací z povodí Harasky - Vymazalová, Kateřina (2010)
Předložená diplomová práce podává přehled o stavu chrupu populací obývajících povodí Harasky v 9.-11. století. Bylo vyšetřeno 17 jedinců z pohřebiště Morkůvky a 101 jedinců z pohřebiště Diváky. Jednalo se o hodnocení sedmi kritérií - stavu zachovalosti zubů a alveolů, výskytu zubního kazu, zubního kamene, zubní abraze, hypoplastických defektů skloviny, zubních anomálií a apikálních procesů. Výsledky byly statisticky srovnány s dvanácti středověkými a pěti novověkými českými a slovenskými pohřebišti.