Antropogenní změny a možnosti revitalizace poříční nivy dolního toku Tiché Orlice - Skalická, Jana (2010)
Diplomová práce řeší možnosti revitalizace nivy a dolního toku Tiché Orlice v úseku Velký Karlov (rybník) - Čermná nad Orlicí. Úseky z bakalářské práce Geomorfologické změny meandrujícího koryta Tiché Orlice v historické době (Červená - Hnátnice a Chloumek - Plchovice) byly použity jako referenční. Na základě jejich změn identifikovaných na mapách stabilního katastru a v mapování v terénu referenčních úseků byly vytvořeny tři různé varianty řešení revitalizace v úseku třetím