Návrh procesu digitalizace a zpřístupnění mapového fondu Geografického ústavu Masarykovy univerzity - Vaculík, Jan (2010)
Práce se zabývá digitalizací mapové sbírky Geografického ústavu a jejím následným zpřístupněním uživatelům na internetu. První část teoreticky zkoumá možnosti digitalizace map, vhodné postupy a metody uložení, formáty a parametry výsledného obrazu či jejich popis metadaty. Pozornost je také věnována možnostem prezentace map na internetu. Druhá část obsahuje návrh konkrétních postupů digitalizace s ohledem na charakter starých map a návrh metody zpřístupnění digitalizovaných dokumentů uživateli.